top of page

Aday Belirleme Komitesi

​

Aday Belirleme Komitesi, bir baÅŸkan ve üç üyeden oluÅŸur. Aday Belirleme Komitesi üyeleri seçimle gelmez; komite üyelerini DAK baÅŸkanı, DAK baÅŸkan yardımcısı, DAK eski baÅŸkanıve yönetim kurulu üyesi oluÅŸturur.

mehmet atasagun.JPG
Nergis Uyan_edited.jpg

Nergis Uyan

​

Nergis Uyan, lisans eÄŸitimini Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi Ä°ngilizce ÖÄŸretmenliÄŸi Bölümü’nde, yüksek lisansını ise Bilkent Üniversitesi EÄŸitim Yönetimi alanında tamamlamıştır. Cambridge Üniversitesi tarafından verilen DTEFLA (Diploma in Teaching of English as a Foreign Language to Adults) adlı YetiÅŸkinler için Ä°ngilizce ÖÄŸretimi ve Bilkent Üniversitesi tarafından verilen ADEM (Advanced Diploma in English Language Teaching Management) adlı EÄŸitim Yönetimi diplomalarına sahiptir.

Bilkent Üniversitesi Ä°ngiliz Dili Meslek Yüksekokulu'nda (Ä°DMYO) ÖÄŸretim Görevlisi, EÄŸitim Birimi Yöneticisi, ÖÄŸretim Görevlisi GeliÅŸtirme Koordinatörü, CELTA (Certificate of English Language Teaching for Adults) sertifika programı eÄŸitmeni ve Ä°DMYO Direktörlük ÜyeliÄŸi görevlerinde çalışmıştır. 2010 yılından bu yana ÖzyeÄŸin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Direktörü olarak görev yapmaktadır.

2016 yılında, kurumunun bünyesinde barındırdığı tüm programlar için (Hazırlık Programı, lisans öÄŸrencilerine sunulan Ä°ngilizce Servis Dersleri, Modern Diller Programı) yabancı dil eÄŸitim ve öÄŸretim alanında eÄŸitim kalitesini belgelendirmek üzere, çok yönlü bir deÄŸerlendirme sonrası, EAQUALS (European Association for Quality Language Services) akreditasyonu alma surecinde ve akreditasyonun yenilenme surecinde çalışmıştır. Ayrıca 2018 yılı Nisan ayı itibariyle EAQUALS Yönetim Kurulu’na katılmıştır.

Mehmet Atasagun​

 

Mehmet Atasagun, BahçeÅŸehir Üniversitesi (BAU) Yabancı Diller Yüksekokulu MüdürlüÄŸü ve BAU TÜRKMER (Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi) MüdürlüÄŸü görevlerini yürütmektedir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Ä°ngilizce ÖÄŸretmenliÄŸi alanında lisans, DoÄŸu Akdeniz Üniversitesi'nden Ä°ngiliz Dili EÄŸitimi ve EÄŸitim Bilimleri alanlarında yüksek lisans dereceleri sahibi olup, Ä°stanbul Üniversitesi'nde Ä°ngiliz Dili EÄŸitimi alanında doktora yapmakta ve akademik lingua franca Ä°ngilizcesinde edimsel stratejiler konusunda tez yazmaktadır. BAU Ä°ngilizce Hazırlık Programı öÄŸrencilerinin Türkiye dışında da eÄŸitim almalarına imkan saÄŸlayan BAU ESL programının yürütücülüÄŸünü yapan Atasagun, bu program kapsamında ABD, Kanada, Ä°ngiltere, Almanya ve Gürcistan'da Ä°ngilizce programları tasarlamış ve yürütmüÅŸtür. BAU Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde, aralarında teknoloji tabanlı dil öÄŸretimi projelerinin de olduÄŸu pek çok projenin yöneticiliÄŸini yapmıştır. British Council'ın 'Trainer Development Course' (ÖÄŸretmen EÄŸitmeninin EÄŸitimi) kursuna katılmıştır. Atasagun, yabancı dil öÄŸretimi akreditasyonu alanında faaliyet gösteren DEDAK'ın kurucu kurul üyesidir.

​

Hacer3.jpg

Dr. Hacer Sivil

​

Dr. Hacer Åživil 2006 yılından beri Ä°stanbul Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda (Ä°TÜ YDY) olmak üzere 20 yılı aÅŸkın zamanda farklı kademelerdeki devlet ve vakıf eÄŸitim kurumlarında Ä°ngilizce öÄŸretmeni olarak çalışmaktadır. Ä°TÜ YDY’de öÄŸretim görevlisi, çift diploma programı koordinatörü, müdür yardımcısı ve dil akreditasyonu koordinatörü olmak üzere çeÅŸitli görevlerde bulunmuÅŸ, odak grup çalışmalarını koordine ederek ihtiyaç analizi çalışmalarını yürütmüÅŸtür. Kurumun ihtiyaçları doÄŸrultusunda Ä°statistik Birimi ve Akademik Yazı Merkezi’nin açılmasına katkı saplayan Åživil, Ä°TÜ YDY’nin ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) ve CEA (Commission on English Language Program Accreditation) akreditasyon süreçlerini koordine etmiÅŸ ve Lisans Hazırlık Programı ve Çift Diploma Hazırlık Programı’nın 2012-2017 ve 2017-2027 yılları arasında iki kez akredite olmasına katkı saÄŸlamıştır.

 

Meslek hayatı boyunca ülke içi ve baÅŸta Ä°ngiltere, ABD ve Kanada olmak üzere yurt dışında dil eÄŸitimi, eÄŸitimci eÄŸitimi, eÄŸitim teknolojileri ve dil akreditasyonu gibi konularda diploma ve sertifika programına katılmış ve ilgili konularda sunumlar yapmıştır. EÄŸitimli ve deneyimli bir CEA denetçisi olan Åživil, Türkiye’de Dil EÄŸitimi ve Akreditasyon DerneÄŸi’nin  (DEDAK) oluÅŸumuna  2012 yılından beri kurucu kurul üyesi olarak katkıda bulunmaktadır.

Ian Collins

​

Ian Collins, YaÅŸar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı'dır. Ian, 2009'dan beri YaÅŸar Üniversitesi'nde öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Gerek öÄŸretmen gerekse yönetici olarak önemli bir deneyime sahip olan Ian, YaÅŸar Üniversitesi'nde hem BireyselleÅŸtirilmiÅŸ EÄŸitim Programı’nın (BEP) hem de Akademik Amaçlı Ä°ngilizce Programı'nın geliÅŸtirilmesine yardımcı olmuÅŸtur. Halen, YaÅŸar Üniversitesi'nde Akademik Amaçlı Ä°ngilizce ve Modern Diller dersleri için program koordinatörü olarak görev yapan Ian, aynı zamanda Hukuk Fakültesi'nde Hukuki Ä°ngilizce dersleri vermektedir. EÄŸitim yüksek lisans derecesini, eÄŸitimde deÄŸiÅŸim yönetimi ve akreditasyon konuları üzerine tamamlayan Ian, gerek Türkiye'de gerekse uluslararası TESOL ve IATEFL konferanslarında dil programı yönetimi ve akreditasyon konuları üzerine çok sayıda sunum ve yayın gerçekleÅŸtirmiÅŸtir. Ian ayı zamanda 2010-11 akademik yılında Ä°ngilizce Dil Programı Akreditasyon (CEA) baÅŸvurusu için kurulan ilk komisyon için BEP akreditasyon koordinasyon kurulu baÅŸkanı olarak görev yapmış ve 2015-16 akademik yılında programın yeniden akreditasyonu için, bireysel çalışma koordinatörü olarak hizmet vermiÅŸtir. Ian, deneyimli ve eÄŸitimli bir CEA saha deÄŸerlendiricisi ve CEA komisyon üyesidir.

Ian Collins_edited.jpg
Meltem ÅžEREF_Foto_edited.jpg

Dr. Meltem Åžeref

 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde Program GeliÅŸtirme Birimi Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Lisans derecesini 2008 yılında Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi Ä°ngiliz Dili EÄŸitimi bölümünden, yüksek lisans derecesini 2013 yılında Orta DoÄŸu Teknik Üniversitesi EÄŸitim Programları ve ÖÄŸretim bölümünden, doktora derecesini ise 2019 yılında Ankara Üniversitesi EÄŸitim Programları ve ÖÄŸretim bölümünden almıştır. AraÅŸtırma alanları arasında öÄŸrenciyi güçlendirme, program geliÅŸtirme, materyal tasarımı ve eleÅŸtirel pedagoji yer almaktadır.

bottom of page