top of page

Dil EÄŸitimi DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi (DEDAK), Türkiye’deki YükseköÄŸretim kurumları bünyesindeki Ä°ngilizce Hazırlık Programlarının 2024 yılı Akreditasyon baÅŸvurularını 1-30 Kasım 2023 tarihleri arasında kabul edecektir.

​

BaÅŸvuru yapacak programların baÅŸvuru formunu ıslak imzalı ve eksiksiz olarak en geç 30 Kasım 2023 tarihinde info@dedak.org adresine iletmesi gerekmektedir.

​

BaÅŸvuru sonrasında Aralık ayı içerisinde baÅŸvurular deÄŸerlendirilecektir, ve en geç 8 Ocak 2024 tarihinde DEDAK akreditasyon sürecine baÅŸlayacak 8 asil ve 3 yedek program açıklanacaktır. Program seçimi, aÅŸağıda listelenen kabul ÅŸartlarının karşılanması, zorunlu hazırlık okuyan öÄŸrenci sayısı ve yüzdesi, hazır bulunuÅŸluk gibi formda da bilgi istenen alanlar göz önünde bulundurularak hazırlanan bir puanlama sistemiyle oluÅŸacak eleme ve sıralama ile yapılacaktır.

​

Yedek programlar asil programlardan biri süreçten çekilirse yedek sıralamasına göre sürece dahil edilecektir, ya da böyle bir durum olmaması halinde, bir sonraki baÅŸvuru sürecinde bu programlara öncelik verilecektir.

 

Ä°lgilenen programlara bilgilendirme yapmak ve sorularını cevaplamak amacıyla da 22 Kasım 2023 ÇarÅŸamba günü saat 10:30’da zoom üzerinden bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıya bu baÄŸlantıdan katılabilirsiniz https://us02web.zoom.us/j/82028991155  Toplantı herkese açıktır. 

​

Akreditasyon ücret bilgilerine web sayfasından https://www.dedak.org/akreditasyon-ucretleri baÄŸlantısından ulaÅŸabilirsiniz. Ayrıca DEDAK akreditasyon standartları, açıklamaları, kurum kılavuzu gibi baÅŸvuru kararınıza yön verebilecek belgelere de www.dedak.org adresinden ulaÅŸabilirsiniz.

​

Başvuru formuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

​

DEDAK Akreditasyon BaÅŸvuru Formu

​

DEDAK akreditasyon sürecine baÅŸvuran Dil Programları için kabul ÅŸartları aÅŸağıdaki gibidir, akreditasyona kabul ÅŸartlarının akreditasyon baÅŸvurusu sırasında en az 1 senedir karşılanıyor ve uygulanıyor olması beklenmektedir:


-       Dil programının çıkış seviyesi en az B1+ CEFR düzeyinde olmalıdır. Bu ÅŸart, eÄŸitim dili kısmen Ä°ngilizce olan fakültelere/bölümlere yönelik eÄŸitim veren dil programları için de geçerlidir.
-       Programda öÄŸrenciler dil seviyelerine göre ayrılarak eÄŸitim görmeli; seviyeler arası geçiÅŸler, öÄŸrenci kazanımlarını ölçme ve deÄŸerlendirmeye yönelik bir sistem dahilinde yapılmalıdır.
-       Programa ait idari ve akademik birimlerin/komisyonların yer aldığı bir organizasyon ÅŸeması olmalıdır.
-       Programda, Program/Materyal GeliÅŸtirme, ve Ölçme DeÄŸerlendirme alanlarında ilgili birimler/komisyonlar yapılandırılmış olmalıdır.
-       Programın faaliyet süresi en az üç (3) yıl olmalıdır.

bottom of page