Tutarlılık Komitesi
Dr. Öğrt. Üyesi Tijen Akşit
Bilkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi olan Akşit, İngiliz Dili Meslek Yükesekolulu ve Akademik İngilizce Geliştirme Birimi Müdürüdür. Aynı zamanda üniversitenin Kalite Komisyonu üyesidir. Akşit, otuz yılı aşkın bir süredir lisans düzeyinde akademik İngilizce ve yüksek lisans düzeyinde öğretmen eğitimi ve eğitim yönetimi dersleri vermektedir. YÖKAK (Yükseköğretim Kalite Kurulu) bünyesinde geliştirilen Türkiye’deki üniversitelerin İngilizce Hazırlık Programlarının kalite güvence dış değerlendirme pilot programının oluşumunda aktif rol oynamıştır. Characteristics of Effective Schools (Etkili Okulların Özellikleri) kitabının yazarı, Bridging Teaching, Learning and Assessment in the English Language Classroom (İngilizce Öğretim Sınıflarında Öğretimin, Öğrenmenin ve Ölçmenin Arasındaki Bağ) ile The Future of Teaching English for Academic Purposes (İngilizcenin Akademik Amaçlı Öğretimi) adlı kitapların baş editörüdür. Akşit’in, İngiliz dili ile eğitim, İngilizcenin akademik amaçlı öğretimi, İnglizce dil eğitimcisi, yüksek öğretimde İnglizce programlarının kalite güvence sistemleri konularında araştırmaları ve yayınları bulunmaktadır.
İlkay Bülbül
Lisans ve yüksek lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi alanında tamamlamıştır. Alanında yirmi yılı aşkın deneyimi olup, 2003 yılından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi İngilizce Dil Programları’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Bu süre zarfında akademik ve genel İngilizce öğretmenliğinin yanı sıra İngilizce Hazırlık Programı’nda seviye koordinatörlüğü yapmış, ve ölçme ve değerlendirme ofisinde çalışmıştır. 2013-2015 yılları arası Hazırlık Programı’nın CEA (Commission on English Language Accreditation) akreditasyonu sürecinde yürütme komitesinde görev almış, son olarak 10 yıllık akreditasyon kararıyla sonuçlanan CEA akreditasyon yenileme sürecini koordine etmiş, ve İstanbul Bilgi Üniversitesi WSCUC (WASC Senior College and University Commission) kurumsal akreditasyon sürecinde görev almıştır. Aynı zamanda eğitimli bir CEA denetçisi olan Bülbül 2018’den beri DEDAK üyesidir.
Serhat Uzun
1976 yılında İstanbul’da doğmuştur. Lisans eğitimini 1997-2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde tamamlamıştır. Yüksek Lisans derecesini 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünden almıştır ve 2003-2006 yılları arasında Beykent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. 2007 çalışmaya başladığı Bahçeşehir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda okutmanlık ve seviye koordinatörlüğü yapan Serhat Uzun, 2018 yılı Temmuz ayından itibaren Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 2014 yılında İngilizce Hazırlık Programı akreditasyon süreci koordinatörü olan ve yükseköğretimde kalite konusunda çalışmalarını sürdüren Serhat Uzun 2017 yılında Dil Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (DEDAK) üyesi olmuştur. 2018 yılından itibaren merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan CEA (Commission on English Language Program Accreditation) adlı kuruluşta gönüllü saha denetçisi olarak çalışmaktadır.
Dr. Serkan Aras
Özyeğin Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda Lisans İngilizce Programı Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Lisans ile birleştirilmiş yüksek lisans eğitimini 2008 yılında Bilkent Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nde, doktorasını 2018’de Kadir Has Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. Serkan Aras, aynı zamanda Cambridge DELTA diplomasına sahiptir. Özyeğin Üniversitesi’ne katılmadan önce İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır.
Şebnem Öztürk
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu olup Eğitim Yönetimi alanında doktora derecesine sahiptir. 2009 yılından beri TOBB ETÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 10 yıldan uzun bir süredir İngilizce öğretimi, yönetim ve program geliştirme gibi alanlarda çeşitli sorumluluklar üstlenmektedir. Eğitim yönetimi alanında örgütsel bağlılık, kimlik, özyeterlik gibi konularda çalışmalar yürütmektedir.